Een aansprakelijkheidsjurist in hart en nieren

Mr.dr. Yvonne Waterman is een aansprakelijkheidsjurist in hart en nieren met een drive voor excellentie. Zij houdt zich vooral bezig met asbest, asbestaansprakelijkheidsrecht en alles wat daarbij komt kijken. Asbest c.q. asbestaansprakelijkheidsrecht is simpelweg haar favoriete onderwerp.

Al sinds 2000 woont zij jaarlijks wereldwijd internationale asbestcongressen bij om meer te leren over asbest – als enige jurist in Nederland – om die kennis vervolgens voor haar cliënten aan te wenden. Athene, Yokohama, Los Angeles, Ottawa, Londen, Detroit, Hong Kong, Parijs, Washington D.C. … Zij leest en leert alles wat los en vast zit over ieder aspect van asbest, is bekend bij de nationale asbestsector en maakt deel uit van de internationale asbestgemeenschap van experts.

Haar promotie in het werkgeversaansprakelijkheidsrecht voor arbeidsongevallen en beroepsziekten getuigt van het hoge kaliber van haar juridisch inzicht. Diverse recensenten, onder wie de bekende arbeidsadvocaat mr. Duk, roemen haar spraakmakende en gezaghebbende proefschrift van 2009 over dit onderwerp. Zelf vindt zij  de frequente opmerking dat haar proefschrift ‘verrassend lekker leest’ ook niet onbelangrijk! Zij is een veelgevraagde auteur en docent op dit rechtsgebied.

Typisch voor Yvonne Waterman is haar overtuiging dat goed advies niet alleen ‘uit de wetboeken’ komt, integendeel zelfs. Daarom gaat zij vaak enthousiast op werkbezoek om te leren wat er bijvoorbeeld écht komt kijken bij asbestsaneringen, asbestmetingen of huurgeschillen. Ook heeft zij oog voor de relatie tussen haar cliënt en de wederpartij, bijvoorbeeld een huurder of saneerder. Want vaak spelen er meer belangen dan alleen maar ‘gelijk krijgen’.

Na haar carrière in de letselschadeadvocatuur is zij voor zichzelf begonnen en daar heeft zij als zelfstandig ondernemer geen dag spijt van gehad. Zij is sinds de oprichting lid van de Vereniging Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR). In haar spaarzame vrije tijd geniet zij van boswandelingen met haar Dobermann en studeert zij Harvard Mediation aan het ADR Instituut in Amsterdam. In 2014 richtte zij de Stichting European Asbestos Forum Foundation op, die als oogmerk heeft om de state-of-the-art kennis en bewustwording van asbestrisico’s bij professionals meer toegankelijk te maken.

Scroll naar boven